Вільхуватська сільська рада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодомору

Дата: 26.11.2021 15:39
Кількість переглядів: 706

 

 

     Напередодні 88-х роковин Дня пам’яті жертв голодомору, 26 листопада на Меморіальному комплексі в смт Приколотне біля пам’ятного знаку жертвам голодомору відбувся мітинг-реквієм по вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

   Вільхуватський сільський голова Василь Сорокін разом з представниками сільської ради, освіти, культури та спорту віддали шану померлим у ті роки українцям, поклавши квіти до пам’ятного знаку та запаливши свічки.

   «На жаль, ми не можемо повернути час та виправити ті лихі події. Але наш обов’язок зробити все, аби пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих людей була живою для всіх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.» - Василь Сорокін.

    Під час мітингу, отцем Олексієм було проведено панахиду за упокій померлих та хвилиною мовчання присутні вшанували невинно убієнних жителів Вільхуватської громади.

    Також з метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні у навчальних закладах та закладах культури було проведено низку патріотично-виховних та культурно-мистецьких заходів.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.