Вільхуватська сільська рада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація Куп’янської окружної прокуратури про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності на території району за 1 півріччя 2021 року

Дата: 02.08.2021 12:48
Кількість переглядів: 497

 

  Великобурлуцьким відділом Куп’янської окружної прокуратури упродовж 6 місяців 2021 року вживались організаційно-практичні заходи щодо забезпечення належного виконання покладених законом функцій та завдань, зміцнення законності, посилення захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

 

    Загальна характеристика злочинності

  Внаслідок вжитих у взаємодії з іншими правоохоронними органами заходів відзначається тенденція до зменшення злочинності.

   Протягом 6 місяців 2021 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 139 кримінальних правопорушень, ш;о на 2,1% менше ніж за аналогічний період минулого року (142).

   Кількість особливо тяжких правопорушень не зменшилась 1 (1) при зменшенні по області на 37,6%.

    Відмічається зростання кількості вчинених тяжких кримінальних правопорушень на 11,8% (з 17до 19); по області зменшення на 2,5%.

    Скоєно 16 нетяжких злочинів та 16 кримінальних проступки.

   Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення становить 26.6, по області -51.6.

 Зменшилась на 53% кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я (7 проти 15);  по області зменшення на 27,8%.

  Як і в минулому році, очевидних умисних вбивств (замахів), умисних тяжких тілесних ушкоджень, не обліковано. у структурі кримінальних правопорушень більшу половину становлять правопорушення проти власності (54,9%); по області 50,4%.

 Проте, число злочинів цієї категорії зменшилося у порівнянні з минулим роком на 35,7% (з 42 до 27); по області зменшилося на 23,1%.   

  Більшу частину кримінальних правопорушень цієї категорії складають крадіжки (14, у минулому році - ЗО, менше на 53,3%>). Частка грабежів не змінилась - 1 (минулий рік - 1); розбійних нападів - О (минулий рік - 1).     

   Зменшилось на 40% кількість облікованих шахрайств (З проти 5); спостерігається зменшення злочинів у сфері привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становиш;ем (З проти 4 або на 25%).

  У порівнянні з минулим роком, вдвічі зменшилась кількість кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (2 проти 4). Зменшилось число правопорушень піодо незаконного виробництва, виготовлення, перевезення чи пересилання наркотичних засобів або їх аналогів без мети збуту (з З проти 2); по області зменшилось на 23,5%. Правопорушення ш,одо незаконного виробництва, виготовлення, перевезення чи пересилання наркотичних засобів або їх аналогів з метою збуту не реєструвались.

  Питома вага кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми або за їх участю 3,3% (по області 1,5%). Кількість таких правопорушень зменшилась на 75,0% ( 1 проти 4у порівнянні з аналогічним періодом минулого року); по області менше на 36,9%.

  Питома вага правопорушень, вчинених особами, які раніше їх вчиняли, збільшився та становить 43,3%, проте їх кількість не змінилась 13 (13), по області менше на 3,9%.

Збільшилась групова злочинність на 80,0% (9 проти 5 у минулому році).

  У поточному році на 11,1% зменшилася кількість кримінальних правопорушень скоєних у стані алкогольного сп’яніння у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (8 проти 9 у минулому році) (по області менше на ЗО,5%),та їх питома вага складає 26,7% (по області - 5,7%).

 

    Результати розслідування кримінальних правопорушень

  Протягом 6 місяців 2021 року у 32 (39 минулого року) кримінальних правопорушеннях облікованих у звітному періоді особам вручено повідомлення про підозру (менше на 17,9%); по області більше на 13%.

  За результатами досудового розслідування до суду скеровано кримінальних правопорушень з урахуванням минулих років піодо ЗО кримінальних правопорушень, ш;о на 26,8 % менше ніж у минулому році (51), з яких 24 - обліковано у поточному році.

 

  Стан законності у сфері кримінального судочинства

  Важливою функцією прокуратури є підтримання публічного обвинувачення в суді.

 Великобурлуцьким відділом протягом 1 півріччя 2021 року Направлено до суду з обвинувальним актом 32 кримінальних проваджень, з яких 24 слідство, 8 дізнання (6 місяців 2020 року - 39), що становить 54% від закінчених.

  З угодою про примирення та угодо про визнання винуватості до суду обвинувальні акти не скеровувалися.

  Серед актуальних кримінальних проваджень, направлених до суду, слід визначити 1 кримінальне провадження в бюджетній сфері, зокрема; направлений 1 обвинувальний акт у кримінальному провадженні в бюджетнійсфері за ч. І ст.191 ч.ч.1,4 ст. 358 КК України за фактом завищення вартості фактично виконаних робіт та застосованих будівельних матеріалів під час капітального ремонту бігової доріжки за адресою: 62620, Харківська область, Великобурлуцький район, с. Вільхуватка, вул. Гагаріна,17а). Пред’явлено позов на суму 48 тис. грн.

  Упродовж 1 півріччя 2021 року окружною прокуратурою забезпечено належну роботу з питань організації з^асті прокурорів у кримінальному провадженні в суді, додержання конституційних прав і свобод громадян при підтриманні обвинувачення у суді.

  При здійсненні судочинства за участю прокурорів Великобурлуцького відділу Куп’янської окружної прокуратури за 6 місяців 2021 року з прийняттям рішення всього розглянуто зо кримінальних проваджень, з них: розглянуто з постановленням вироків 18 кримінальних провадження, з них 1 кримінальне провадження - щодо неповнолітніх, у розгляді судом питань, пов’язаних з виконанням вироків 5, закрито за заявою потерпілого у зв’язку з відмовою від обвинувачення (п.7 ч.І ст. 284 КПК України) 4, з прийняттям рішення у підготовчому засіданні 2.

 

  Представництво інтересів держави в суді у випадках, визначених Законом України «Про прокуратуру»

  Протягом 6 місяців 2021 року Великобурлуцьким відділом окружної прокуратури подано 1 позов до Харківського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність Великобурлуцької селищної ради та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на визнання пам’ятки історії місцевого значення - будинку, у якому в 80-х роках XVIII ст. жив Г.С. Сковорода, що розташований за адресою: вул. Сільгосптехніка, 4, смт. Великий Бурлук, Куп’янський район. Харківська область, безхазяйним майном, та набуття права власності на безхазяйне майно - пам’ятку історії місцевого значення - будинок, у якому в 80-х роках XVIII ст. жив Г.С. Сковорода, що розташований за адресою: вул. Сільгосптехніка, 4, смт. Великий Бурлук, Куп’янський район, Харківська область.

 

   Увага окружною прокуратурою приділяється розгляду звернень громадян

  Упродовж 6 місяців 2021 року до Великобурлуцького відділу окружної прокуратури надійшло 9 звернень, з яких 4 розглянуто відділом, 5 для вирішення були скеровані до інших відомств.

   Інформаційні запити до Великобурлуцького відділу не надходили.

  На особистому прийомі у 2021 році громадяни не приймались у зв’язку з запровадженням карантину.

  Крім того, з метою підвищення у суспільстві авторитету та довіри до органів прокуратури результати прокурорської діяльності, які реально вплинули на поновлення прав громадян та захист інтересів держави, систематично висвітлювались у засобах масової інформації, з якими налагоджено ефективну взаємодію.

  Великоб)флуцьким відділом окружної прокуратури надалі вживатимуться заходи, в тому числі скоординовані з іншими правоохоронними органами, щодо протидії злочинності та корупції, зміцнення стану законності, забезпечення прав і законних інтересів жителів Куп’янського району Харківської області.

   Про наведене інформую в порядку ст. 6 Закону України «Про прокуратуру».

 

      Керівник

      окружної прокуратури                                              Е.О. Миргородський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.