Вільхуватська сільська рада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація Куп’янської окружної прокуратури про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності на території району за 1 півріччя 2021 року

Дата: 02.08.2021 12:48
Кількість переглядів: 514

 

  Великобурлуцьким відділом Куп’янської окружної прокуратури упродовж 6 місяців 2021 року вживались організаційно-практичні заходи щодо забезпечення належного виконання покладених законом функцій та завдань, зміцнення законності, посилення захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

 

    Загальна характеристика злочинності

  Внаслідок вжитих у взаємодії з іншими правоохоронними органами заходів відзначається тенденція до зменшення злочинності.

   Протягом 6 місяців 2021 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 139 кримінальних правопорушень, ш;о на 2,1% менше ніж за аналогічний період минулого року (142).

   Кількість особливо тяжких правопорушень не зменшилась 1 (1) при зменшенні по області на 37,6%.

    Відмічається зростання кількості вчинених тяжких кримінальних правопорушень на 11,8% (з 17до 19); по області зменшення на 2,5%.

    Скоєно 16 нетяжких злочинів та 16 кримінальних проступки.

   Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення становить 26.6, по області -51.6.

 Зменшилась на 53% кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я (7 проти 15);  по області зменшення на 27,8%.

  Як і в минулому році, очевидних умисних вбивств (замахів), умисних тяжких тілесних ушкоджень, не обліковано. у структурі кримінальних правопорушень більшу половину становлять правопорушення проти власності (54,9%); по області 50,4%.

 Проте, число злочинів цієї категорії зменшилося у порівнянні з минулим роком на 35,7% (з 42 до 27); по області зменшилося на 23,1%.   

  Більшу частину кримінальних правопорушень цієї категорії складають крадіжки (14, у минулому році - ЗО, менше на 53,3%>). Частка грабежів не змінилась - 1 (минулий рік - 1); розбійних нападів - О (минулий рік - 1).     

   Зменшилось на 40% кількість облікованих шахрайств (З проти 5); спостерігається зменшення злочинів у сфері привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становиш;ем (З проти 4 або на 25%).

  У порівнянні з минулим роком, вдвічі зменшилась кількість кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (2 проти 4). Зменшилось число правопорушень піодо незаконного виробництва, виготовлення, перевезення чи пересилання наркотичних засобів або їх аналогів без мети збуту (з З проти 2); по області зменшилось на 23,5%. Правопорушення ш,одо незаконного виробництва, виготовлення, перевезення чи пересилання наркотичних засобів або їх аналогів з метою збуту не реєструвались.

  Питома вага кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми або за їх участю 3,3% (по області 1,5%). Кількість таких правопорушень зменшилась на 75,0% ( 1 проти 4у порівнянні з аналогічним періодом минулого року); по області менше на 36,9%.

  Питома вага правопорушень, вчинених особами, які раніше їх вчиняли, збільшився та становить 43,3%, проте їх кількість не змінилась 13 (13), по області менше на 3,9%.

Збільшилась групова злочинність на 80,0% (9 проти 5 у минулому році).

  У поточному році на 11,1% зменшилася кількість кримінальних правопорушень скоєних у стані алкогольного сп’яніння у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (8 проти 9 у минулому році) (по області менше на ЗО,5%),та їх питома вага складає 26,7% (по області - 5,7%).

 

    Результати розслідування кримінальних правопорушень

  Протягом 6 місяців 2021 року у 32 (39 минулого року) кримінальних правопорушеннях облікованих у звітному періоді особам вручено повідомлення про підозру (менше на 17,9%); по області більше на 13%.

  За результатами досудового розслідування до суду скеровано кримінальних правопорушень з урахуванням минулих років піодо ЗО кримінальних правопорушень, ш;о на 26,8 % менше ніж у минулому році (51), з яких 24 - обліковано у поточному році.

 

  Стан законності у сфері кримінального судочинства

  Важливою функцією прокуратури є підтримання публічного обвинувачення в суді.

 Великобурлуцьким відділом протягом 1 півріччя 2021 року Направлено до суду з обвинувальним актом 32 кримінальних проваджень, з яких 24 слідство, 8 дізнання (6 місяців 2020 року - 39), що становить 54% від закінчених.

  З угодою про примирення та угодо про визнання винуватості до суду обвинувальні акти не скеровувалися.

  Серед актуальних кримінальних проваджень, направлених до суду, слід визначити 1 кримінальне провадження в бюджетній сфері, зокрема; направлений 1 обвинувальний акт у кримінальному провадженні в бюджетнійсфері за ч. І ст.191 ч.ч.1,4 ст. 358 КК України за фактом завищення вартості фактично виконаних робіт та застосованих будівельних матеріалів під час капітального ремонту бігової доріжки за адресою: 62620, Харківська область, Великобурлуцький район, с. Вільхуватка, вул. Гагаріна,17а). Пред’явлено позов на суму 48 тис. грн.

  Упродовж 1 півріччя 2021 року окружною прокуратурою забезпечено належну роботу з питань організації з^асті прокурорів у кримінальному провадженні в суді, додержання конституційних прав і свобод громадян при підтриманні обвинувачення у суді.

  При здійсненні судочинства за участю прокурорів Великобурлуцького відділу Куп’янської окружної прокуратури за 6 місяців 2021 року з прийняттям рішення всього розглянуто зо кримінальних проваджень, з них: розглянуто з постановленням вироків 18 кримінальних провадження, з них 1 кримінальне провадження - щодо неповнолітніх, у розгляді судом питань, пов’язаних з виконанням вироків 5, закрито за заявою потерпілого у зв’язку з відмовою від обвинувачення (п.7 ч.І ст. 284 КПК України) 4, з прийняттям рішення у підготовчому засіданні 2.

 

  Представництво інтересів держави в суді у випадках, визначених Законом України «Про прокуратуру»

  Протягом 6 місяців 2021 року Великобурлуцьким відділом окружної прокуратури подано 1 позов до Харківського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність Великобурлуцької селищної ради та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на визнання пам’ятки історії місцевого значення - будинку, у якому в 80-х роках XVIII ст. жив Г.С. Сковорода, що розташований за адресою: вул. Сільгосптехніка, 4, смт. Великий Бурлук, Куп’янський район. Харківська область, безхазяйним майном, та набуття права власності на безхазяйне майно - пам’ятку історії місцевого значення - будинок, у якому в 80-х роках XVIII ст. жив Г.С. Сковорода, що розташований за адресою: вул. Сільгосптехніка, 4, смт. Великий Бурлук, Куп’янський район, Харківська область.

 

   Увага окружною прокуратурою приділяється розгляду звернень громадян

  Упродовж 6 місяців 2021 року до Великобурлуцького відділу окружної прокуратури надійшло 9 звернень, з яких 4 розглянуто відділом, 5 для вирішення були скеровані до інших відомств.

   Інформаційні запити до Великобурлуцького відділу не надходили.

  На особистому прийомі у 2021 році громадяни не приймались у зв’язку з запровадженням карантину.

  Крім того, з метою підвищення у суспільстві авторитету та довіри до органів прокуратури результати прокурорської діяльності, які реально вплинули на поновлення прав громадян та захист інтересів держави, систематично висвітлювались у засобах масової інформації, з якими налагоджено ефективну взаємодію.

  Великоб)флуцьким відділом окружної прокуратури надалі вживатимуться заходи, в тому числі скоординовані з іншими правоохоронними органами, щодо протидії злочинності та корупції, зміцнення стану законності, забезпечення прав і законних інтересів жителів Куп’янського району Харківської області.

   Про наведене інформую в порядку ст. 6 Закону України «Про прокуратуру».

 

      Керівник

      окружної прокуратури                                              Е.О. Миргородський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних