Вільхуватська сільська рада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про вакцинацію

Дата: 12.05.2021 09:55
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

  Чому потрібно пройти вакцинацію протии COVID-19?

  Спалахи, епідемії чи пандемії згасають, коли стає неможливо передати збудника інфекції через обрубані шляхи пе-редачі чи коли більше не лишилося сприйнятливих осіб.

  Інфекція не може передаватися і мусить зійти нанівець, якщо люди між собою не контактують, бо сидять вдома, чи носять маски, чи бодай тримають фізичну дистанцію.

  Останнє намагалися запровадити протягом минулого року,але не дуже успішно. Сидіти далі на повному карантині, якого не дотримуються, неможливо.

  Сприйнятливі люди ?вичерпуються?, коли всі або перехворіли і здобули стійкий імунітет проти хвороби, або коли всіх вакцинували, і вони відтоді також мають імунітет. Пе-рехворіти всім — варіант поганий.     

  Переживуть хворобу не всі, і жодна медична система не витримає геометричної

прогресії поширення захворюваності.

  Тому краще вакцинувати і тим самим зупинити поширення хвороби. Саме так викорінили такі захворювання, як натуральна віспа, та майже викорінили збудника поліомієліту.

  24. Чи захищає вакцина AstraZeneca/Ковішелд™ від нових варіантів вірусу SARS-CoV-2?

  Стратегічна консультативна група експертів — SAGE, Strategic Advisory Group of Experts (з імунопрофілактики) при ВООЗ вивчила всі доступні дані про результати застосування вакцини в умовах циркуляції значущих варіантів вірусу. Наразі SAGE рекомендує застосовувати вакцину AstraZeneca/Ковішелд™ відповідно до Дорожньої карти щодо пріоритетного порядку використання вакцин навіть в тих випадках, коли в країні присутні різні варіанти вірусу SARS-CoV-2. ВООЗ буде оновлювати свої рекомендації по мірі отримання нових даних.

  При цьому країни мають самостійно оцінювати власну епідеміологічну ситуацію, зважати на наявні ризики та переваги, й ділитися даними зі світовою медичною спільнотою.

  25. Якщо я вакцинуюся AstraZeneca/Ковішелд™, то не заражуся вірусом SARS-CoV-2 і нікого не заражу

   Вакцина  досить ефективно запобігає хворобі у вакцинованої людини. Тому нам все ще необхідно запобігати поширенню інфекції і в інший спосіб — своїми діями, а саме: зберігати фізичну дистанцію (не підходити ближче за півтора метра), дотримуватися респіраторного етикету (чхати в лікоть), носити медичну маску на обличчі, а не на підборідді чи в кишені, мити руки, провітрювати приміщення, уникати скупчень людей.

  26. Чи може здорова людина бути «носієм» вірусу SARS-CoV-2 після вакцинації протии COVID-19? Чи зупинить вакцинація протии COVID-19 передачу вірусу від однієї людини до іншої?

  Наразі  ми точно знаємо, що вакцинація запобігає госпіталізації, тяжкому перебігу COVID-19 і смерті від нього. Тобто вакциновані люди матимуть легкий перебіг або перебіг без симптомів.Попередні дані з вивчення дії вакцин свідчать, що вакцинація від COVID-19 може повністю чи бодай почасти блокувати поширення вірусу, Втім, наскільки добре вакцини захищатимуть від поширення SARS-CoV-2, залежить не лише від самої вакцини, а й від дотримання заходів, що зменшують ймовірність зараження.

  Наразі є дані, що принаймні три, а частіше — вісім місяців зберігаються противірусні антитіла.

  28. Навіщо мені взагалі вакцинуватися протии COVID-19? Адже у більшості людей хвороба перебігає легко!

  Думка, на перший погляд, правомірна і логічна. Та є зустрічні запитання:Звідки ви знаєте, що ви в більшості, і саме у вас хвороба  перебігатиме легко? Є категорії людей, які важко переносять COVID-19, помирають. Передусім, це люди старшого віку, люди з цукровим діабетом, люди з ожирінням, імуносупресією, раком чи гіпертензією. Вакцина проти COVID-19 забезпечує їм найкращий на даний момент захист від захворювання і його можливих наслідків. Крім цього, схильність мати тяжкий перебіг цієї хвороби значною мірою залежить від генетичних особливостей людини. Ми не знаємо, як перенесемо хворобу, поки не захворіємо.

  Вам відомо, що COVID-19 значно важчий за грип? При тому, що й грип може бути смертельною чи важкою хворобою, особливо для маленьких дітей та людей з хворобами серцево-судинної системи. Легкий перебіг COVID-19 означає, що людина не потребувала госпіталізації, штучної вентиляції легенів, не розвинула цитокіновий шторм. Залегкого перебігу людина може відчувати постійний біль в м’язах, кістках, голові, постійно хотіти спати чи втратити сон, не бути здатною до розумової чи фізичної праці. Вам подобається жити в стані то локдауну, то страху? Лише після того як щонайменше у близько 70% населення сформується імунітет, темпи поширення вірусу SARS-CoV-2 знизяться до такої міри, що пандемія мине

  Чи може захворіти на COVID-19 вакцинований проти даної інфекції?

  Так, щеплена людина може заразитися та захворіти, особливо протягом перших двох-трьох тижнів після вакцинації, поки імунна відповідь тільки формується. Це не означає, що вакцина недієва.Є дані про те, що люди, які отримали вакцину, і невдовзі заразилися, перенесли хворобу в легшій формі, мали менше ускладнень та рідше потребували госпіталізації, аніж невакциновані люди, чий стан здоров’я можна зіставити зїхнім.

  33. Чи допоможе вакцинація зупинити пандемію COVID-19?

  Вакцинація прискорить закінчення пандемії, але коли це станеться, залежить від низки факторів.

  Епідемії рано чи пізно згасають навіть самі. Питання лише в тому, коли це пізно і яка ціна епідемії: скільки людей помре, тимчасово втратить працездатність, наскільки по страждають медики від непосильних навантажень, чи ста нуть люди біднішими. Епідемії згасають, коли стає мало сприйнятливих до інфекції людей, тобто вакцинованих або перехворілих. Чим більше людей буде вакциновано, тим менше захворіє і помре. Кампанії з вакцинації можуть навіть повністю викорінити хворобу.

  35. Які докази того, що щеплення вакциною проти COVID-19 зменшує поширення вірусу SARS-CoV-2 серед людей?

  В нас є ізраїльські дані щодо використання мРНК вакцини від Pfizer/BioNTech. Вакцинація зменшила кількість важких випадків на 92%, а госпіталізацій — на 87%. Джерело:Попередні британські дані свідчать, що й вакцина від Pfizer, і від AstraZeneca зменшують кількість госпіталізацій на 80%. Дані британських клінічних досліджень вакцини від AstraZeneca свідчать, що вакцина майже вдвічі зменшує кількість безсимптомних випадків носійства вірусу SARSCoV2

  37. Яка ефективність вакцини AstraZeneca проти COVID-19?

 Згідно з даними, отриманими в різні періоди клінічних до сліджень вакцини, вона має ефективність (vaccine efficacy) 60-81%. Тобто на 60-79% зменшує частку хворих у порів нянні з невакцинованою групою. Вакцина на 100% змен шує кількість важких випадків хвороби

  41. Чи є статистичні дані (відсоток від кількості вже щеплених) побічних дій?

  Так. Ці дані включені до інструкції з використання вакцин та до досьє вакцин. Зокрема, з п’яти мільйонів людей, що отримали вакцину AstraZeneca/Ковішелд, у 30 розвинули тромбоз після щеплення. Тобто це 0,0006%. Нагадаємо, що після не означає внаслідок, і що тромбози з певною ймовірністю трапляються постійно.

  В Індії не було жодних повідомлень щодо суттєвих побічних ефектів вакцин, а саме тромбозів. 18 березня 2021 року Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) заявило, що ця вакцина безпечна і придатна для використання, бо не збільшує ризик тромбозу. Закономірності немає.

  42. Чи безпечно колоти вакцину від AstraZeneca тим, хто вже перехворів на COVID-19?

  Так, безпечно. В процесі клінічних досліджень 345 учасників, які перехворіли раніше, без жодних неочікуваних побічних ефектів перенесли щеплення вакциною від AstraZeneca. Вони від реагували на вакцину так само, як і серонегативні люди, тобто ті, хто досі не стикався з вірусом SARS-CoV-2.

  45. Чи можна захворіти на COVID-19 внаслідок вакцинації?

  Внаслідок вакцинації захворіти не можна, бо вакцина не містить коронавірус. Захворіти після вакцинації можна, якщо контактувати з заразною людиною до того, як сформувався імунітет.

(Із матеріалів посібника 100+відповідей на запитання про вакцинацію проти COVID-19)

  • Станом на 12 травня 2021 року на території Вільхуватської сільської ради підтверджених випадків на Covid-19 - 33, з них 2 дитини, за останній тиждень всього - 1,  на амбулаторному лікуванні знаходиться - 1 особа, на стаціонарному - 3 особи, померло - 1 особа, вилікувалось - 28 осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних