Вільхуватська сільська рада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дякуємо за мирне небо над головою!

Дата: 09.05.2021 18:00
Кількість переглядів: 702

     

    У День Перемоги Вільхуватський сільський голова Василь СОРОКІН разом з заступником Вільхуватського сільського голови Іриною Федорковою та працівниками сільської ради відвідали ветерана Другої світової війни - Марію Тимофіївну Моісейчеву, яка проживає в смт Приколотне.

 

  Марія Тимофіївна народилася 12 липня 1922 року в селі Огибне Великобурлуцького району. Її молодість проходила в важкі воєнні часи. Після закінчення семи класів школи, а потім Харківського училища, де навчалася на швачку, її було призвано на службу до Червоної армії. Будучи санінструктором у польовому пересувному спеціалізованому шпиталі, а потім палатною сестрою вона, не покладаючи рук та не зважаючи на біль і втому, рятувала життя тисячам пораненим солдатам, які живим конвеєром з різними пораненнями потребували медичної допомоги.

  У складі третього Українського фронту 57-ї армії, яка звільнила Харків, Бєлгород, пройшла дорогами Угорщини, а Перемогу зустріла в Австрії. За свої мужні та сміливі вчинки Марія Тимофіївна була нагороджена відзнакою «Відмінник санітарної служби», медаллю «За бойові заслуги» та «За відвагу».

  І навіть після таких тяжких років, які вона пережила, все одно продовжувала працювати на благо рідного краю. Після війни до 1950 року працювала телеграфісткою на пошті, а з початку 60-х і до виходу на заслужений відпочинок - на цегельному заводі в селищі Приколотне.

 

  Керівники громади привітали Марію Тимофіївну зі святом, висловили вдячність за вагомий особистий внесок у перемогу над нацизмом і побажали міцного здоров’я та довголіття. Марія Тимофіївна зі сльозами на очах поділилась з ними спогадами про ті буремні воєнні часи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.